V Solkanu v prometni nesreči umrla dva mlada človeka

Med vozili je prišlo do čelnega trčenja zaradi prehitevanja.

Objavljeno
27. avgust 2016 15.50
Pi. K., STA
Pi. K., STA

Solkan - Na cesti Plave-Solkan se je nekaj po 2. uri  zgodila prometna nesreča, v kateri sta življenje izgubila dva mlada voznika osebnih avtomobilov, tri osebe pa so bile lažje poškodovane, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Kot so pojasnili na policiji, je 30-letna voznica osebnega avtomobila, doma iz okolice Nove Gorice, pripeljala iz smeri Solkana proti Plavam kot tretja v koloni vozil. V kraju Dolga njiva je začela prehitevati pred njo vozeči osebni avtomobil, ko je iz nasprotne smeri pripeljal 24-letni voznik osebnega avtomobila, doma s Tolminskega. Med vozili je prišlo do čelnega trčenja, ki je bilo tako silovito, da je iz vozila voznice odtrgalo motor, ki je zletel v vozilo, ki ga je prehitevala.

Zaradi hudih poškodb sta 30-letnica in 24-letnik na kraju nesreče umrla. Sopotnik v vozilu 24-letnika je dobil lažje poškodbe in so ga z reševalnim vozilom odpeljan v šempetrsko bolnišnico. Lažje sta se poškodovala tudi voznik in sopotnica v osebnem avtomobilu, ki ga je prehitevala voznica, in so ju prav tako odpeljali v bolnišnico.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in tožilka. Cesta je bila za ves promet zaprta do 8.15.