V sredo in četrtek bo peklensko vroče

Danes bo vročina v večjem delu Slovenije prehodno nekoliko popustila, od srede bodo temperature presegale 35 stopinj Celzija.

Objavljeno
20. julij 2015 10.58
Posodobljeno
20. julij 2015 10.58
ap Germany Europe Heat
Š. P., Delo.si; STA
Š. P., Delo.si; STA

Ljubljana − Danes bo večinoma sončno, popoldne so možne posamezne nevihte, bolj verjetne bodo v severni Sloveniji, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 34, na Primorskem do 36 stopinj Celzija.

Danes bo vročina v večjem delu Slovenije prehodno nekoliko popustila, vendar bo toplotna obremenitev še vedno velika, zato se je treba izogibati večjim naporom na prostem, tudi zaradi povišane koncentracije ozona, in uživati lahko hrano in dovolj tekočine.

Jutri bo precej jasno, verjetnost za nevihte bo majhna. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem okoli 23, najvišje dnevne od 30 do 36 stopinj Celzija.

Vročinski val se bo nadaljeval

Predvidoma bo najbolj vroče v četrtek. Toplotna obremenitev bo velika in se bo zaradi nadaljevanja vročinskega vala še stopnjevala. Najvišje dnevne temperature bodo sredi tedna presegale 35 stopinj Celzija.

Od petka naprej je razvoj vremena še negotov, najverjetneje bo postopoma manj vroče. Predvidoma bodo pogostejše nevihte, ki pa bodo prinesle le kratkotrajne krajevne osvežitve.

Se bo temperatura morja povzpela na 30 stopinj Celzija?

Temperatura morja na slovenski obali se bo v prihodnjih dneh gibala okoli 29 stopinj Celzija, kar pomeni, da se bo približala slovenskemu rekordu iz 17. julija 2010, ko je po podatkih Morske biološke postaje Piran (na oceanografski boji Vidi na globini 2.5) znašala 30,40 stopinj Celzija.