V tržiškem Peku spet več optimizma

V tržiškem Peku od danes proizvodnja spet teče v polnem obsegu, od bank pa še ta teden pričakujejo premostitveni kredit.

Objavljeno
16. julij 2013 12.08
Peko
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice

Tržič – V tržiškem Peku bodo danes v celoti zagnali proizvodnjo, je po včerajšnji seji nadzornega sveta družbe povedal predsednik uprave Peka Slavko Despotović, ki še upa, da se bodo še ta teden z bankami uspeli dogovoriti za najem premostitvenega kredita.

Naročil in s tem dela za proizvodnjo imajo dovolj, pravi Slavko Despotović in dodaja, da bo Peko kljub negotovim razmeram posloval naprej. Za zdaj kaže, da bodo morali postopoma odpustiti od 30 do 50 delavcev. Proizvodnjo bodo morali optimizirati za doseganje višje kakovosti, pravi Despotović in napoveduje tudi ukrepe na ravni skupine, s katerimi bodo optimizirali poslovanje (izpostavil je zmanjševanje zalog na ravni skupine). Pri tem še ocenjuje, da podjetje ima zdrava jedra, ki predstavljajo potencial za ohranitev ter nadaljnji razvoj in so lahko razlog za optimizem.

Za konec julija predvidena skupščina bo verejtno prestavljena za dva do tri tedne, je dejal Despotović in pojasnil, da morajo zaradi izsledkov revizije opraviti popravke v poročilu o lanskem poslovanju. O rezultatih lanskega poslovanja Despotović ni hotel govoriti dokler poslovni podatki ne bodo revidirani in o njih ne bo razpravljal nadzorni svet. Dejal je le, da so lanski poslovni rezultati slabi. Nadzorni svet se bo ponovno predvidoma sestal konec tega meseca.

Despotovića skrbi, ker imajo v Peku za avgust predviden kolektivni dopust. »Delavce bomo prosili, da kljub kolektivnemu dopustu ne bi ustavili proizvodnje«, je dejal prvi mož Peka, ki verjame v pozitiven dogovor.

O morebitnem iskanju novega kupca za Peko Despotović informacij nima. »Kaj ramišljajo delničarji, ne vem«, je dejal in dodal, da nima nobene naloge za iskanje motrebitnega novega lastnika Peka.