V živo ob 16.30: Kakšna naj bo prihodnost Evrope?

Evropski komisar za okolje Janez Potočnik bo prisluhnil tudi vašim predlogom.

čet, 09.05.2013, 15:00

V razpravo, ki jo bo mogoče spremljati v neposrednem spletnem prenosu še na multimedijskem portalu MMC nacionalne televizije, se lahko vključite tudi na twitterju z #eusiti ali spletni strani.

Ljubljana - Letošnji dan Evrope je v znamenju evropskega leta državljanov in neposrednega dialoga. Predstavništvo evropske komisije v Sloveniji v sodelovanju s partnerji v Klubu Cankarjevega doma organizira javno razpravo z naslovom EU Si ti - Dialog 9/5/13 o tem, v kakšni Evropi želimo živeti.

Današnji ljubljanski dialog bo živahna razprava med državljani in evropskim komisarjem za okolje Janezom Potočnikom o prihodnosti Evropske unije. Kdor si ni pravočasno zagotovil mesta v Klubu Cankarjevega doma - prijave na dogodek so zbirali po spletu -, lahko spremlja v živo na 3. programu RTV Slovenija med 16.30 in 17.45, pa tudi na Delovi spletni strani.

Poleg treh vsebinskih sklopov, ki so rdeča nit vseh dialogov z državljani, to so pravice državljanov EU, trenutni gospodarsko-finančni položaj v EU in prihodnost Unije, bo evropski komisar za okolje Potočnik spregovoril tudi o svojem področju delovanja, tj. okolju. Praksa dialogov je namreč, da se komisarji posvetijo tudi področju, ki ga vsebinsko pokrivajo.

V ospredju trenutnih prizadevanj komisarja Potočnika je zlasti načrt za Evropo, gospodarno z viri. Gre za pobudo, ki je večleten okvir za ukrepe na številnih področjih (podnebne spremembe, energija, prevoz, industrija, surovine, kmetijstvo, ribištvo, biotska raznovrstnost in regionalni razvoj).

Osnovna logika je, da bo Evropa lahko ohranila gospodarsko rast in delovna mesta le s preusmeritvijo v nizkoogljično gospodarstvo in bolj premišljeno ravnanje z viri. Gospodarnejša raba virov pa pomeni nove priložnosti, boljšo produktivnost, manjše stroške in večjo konkurenčnost.

Povezane novice

Ivana Simoniti: Imam oprane možgane, če verjamem v Evropo?
7. maj ob 12:00
Vprašalnik Ljubljanapolisa: S študentko o ljubezensko-sovražnem razmerju z razširjeno domovino Evropo.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
1 komentar
Diaz

... upam, da ne takšna ( NEDOTAKLJIVE KORUPCIJE ) kakršna je sedaj ZLOvenska !! ......... :-(

09. maj 2013, ob 15:03:24
1 komentar
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej