Večkilometrski zastoj pred Trojanami in Karavankami

Zaradi del v predorih je promet preusmerjen na regionalno cesto Blagovica-Trojane-Vransko, kjer so tudi zastoji.

Objavljeno
01. junij 2014 16.12
T. L., Ni. Č., Delo.si, STA
T. L., Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - Daljša zastoja sta danes nastala na štajerski avtocesti pred Trojanami v smeri Maribora in na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v smeri Avstrije. Zastoj na štajerski avtocesti se je podaljšal na devet kilometrov, kažejo podatki Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Na štajerski avtocesti je pred izvozom Blagovica v smeri Maribora po zadnjih podatkih nastala devetkilometrska kolona. Zaradi del na odseku do Vranskega je promet preusmerjen na regionalno cesto Blagovica-Trojane-Vransko, kjer tudi nastajajo zastoji.

Prometno-informacijski center voznikom osebnih vozil priporoča obvoz skozi Kamnik in Tuhinjsko dolino ali po cesti Krtina-Moravče-Trojane. Odsek avtoceste preko Trojan proti Mariboru bo zaradi del zaprt do ponedeljka do 6. ure.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke v smeri Avstrije trenutno trikilometrski zastoj. Promet skozi predor Karavanke je zaradi del v predoru urejen izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom. Prometno-informacijski center obvešča, da je cesta čez prelaz Korensko sedlo zaprta, zato obvoz čez ta prelaz ni možen.