Velika planina dobiva svojo kopijo v Godiču

Ob Kamniški Bistrici bo podjetnik Matjaž Zorman za dva milijona evrov postavil novo rekreacijsko-turistično središče.

Objavljeno
11. november 2015 21.47
Godič
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj
Kamnik – V vasi Godič ob Kamniški Bistrici bo do 1. maja 2016 nastal etnokamp Velika planina. »Tu je idealen okoliš in ne bo mi težko ustvariti pravljice, še zlasti, ker so mi naklonjeni tudi domačini,« pravi o novi turistični naložbi Kamničan Matjaž Zorman.

Na treh hektarih zemljišča, ki je delno kmetijsko, delno pa zazidljivo, je bil po žledolomu precej prizadet gozd. Tega so posekali, prejšnji mesec so odstranili še štore. »Tukaj je prostor res enkraten. Julija sem ga odkupil od kmeta, ki ima zaščiteno kmetijo, in potem so stvari začele res hitro potekati. V dobrem mesecu sem pridobil vsa soglasja za rekreacijsko-turistični center, v katerem bodo otroško igrišče, igrišče za odbojko, glamping, drevesne hiške, tekaška pot, plaža in 24 pastirskih hiš, kot so na Veliki planini, in tudi kapelica sv. Marije Snežne, le da vse v pomanjšani obliki,« je povedal Matjaž Zorman. Na pripombo, da je Kamniška Bistrica hudourniška reka, je odvrnil, da je to res, vendar v tem delu, na katerega je nanesla debelo plast mivke, ne poplavlja.

Včeraj so tesarji le nekaj deset metrov od reke gradili osrednji objekt, kopijo pastirskega stanu na Veliki planini, ki bo edini trajen in priključen na vse komunalne vode. Edina betonska stvar bo podstavek za elektroomarico, zagotavlja Zorman. Do začetka turistične sezone oziroma maja prihodnje leto bodo uredili še igrišča, poti in hribčke. Na njih bodo postavili dvanajst mobilnih hišic – kopij pastirskih koč z Velike planine, ki bodo, kot pravi Matjaž Zorman, razmetane sem in tja. Leta 2017 jih bodo postavili še dvanajst. Hiške bodo merile 5,5 krat pet metrov in bodo izolirane, v njih bodo kamini oziroma peči na pelete, tako bo v njih mogoče prenočevati tudi, ko bo hladno. Le za kapelico, ki bo merila šest krat štiri metre, se še ne ve, kdaj bo pripravljena. Za polnočnico decembra 2016 bo zagotovo že odprta, je napovedal Zorman.