Visoka cena za telovadnico pri OŠ Stražišče

GGD jo bo zgradila za 2,25 milijona evrov, občina bo zanjo v 15 letih plačala 5,4 milijona evro.

Objavljeno
17. oktober 2017 20.25
Blaž Račič
Blaž Račič
Kranj – Konec novembra prihodnje leto bodo predvidoma odprli novo telovadnico pri osnovni šoli v Stražišču, ki so jo uradno začeli graditi danes. Za 2,25 milijona evrov bo telovadnico v javno-zasebnem partnerstvu z mestno občino zgradila Gorenjska gradbena družba (GGD), kar bo mestno občino v 15 letih stalo 5,4 milijona evrov.

Na občini pravijo, da za investicijo, ki so jo čakali že več kot desetletje, nimajo ne denarja ne možnosti najetja posojila, zato so se odločili za javno-zasebno partnerstvo. Tako bo GGD zgradila telovadnico, občina pa bo družbi 15 let plačevala po 30.000 evrov mesečne najemnine, v katero bodo vključeni vsi stroški. Po tem obdobju bo telovadnica postala občinska last.

Župan Boštjan Trilar zagatavlja, da je gradbeno dovoljenje veljavno in da so stavbno pravico GGD podelili na podlagi zakona o javno-zasebnem partnerstvu in ne po običajnem postopku podeljevanja stavbne pravice. zao je po njegovem niso vključili v letni načrt gospodarjenja z občinskimi nepremičninami. Župan trdi, da so izpolnili vse zakonske zahteve.

Kot je dejal ravnatelj osnovne šole Stražišče Pavel Srečnik, je tisoč otrok, ki obiskuje šolo, prikrajšanih za izvajanje športnih dejavnosti pod enakimi pogoji kot njihovi vrstniki iz drugih šol, zato so začetek gradnje težko čakali. Pridobili bodo novo dvorano s skupaj tisoč kvadratnimi metri, ki jo bodo poleg učencev lahko uporabljali tudi krajani.

Direktor GGD Branko Žiberna je obljubil kakovostno gradnjo in kot je dejal, telovadnice po 15 letih, ko jo bodo predali mestni občini, ne bo treba posebej obnavljati.