Na čelu trboveljske bolnišnice Romana Martinčič

Tudi vlada je soglašala imenovanjem Martinčičeve na mesto direktorice Splošne bolnišnice Trbovlje.

Objavljeno
12. oktober 2017 20.23
ima-Splosna bolnisnica Trbovlje
P. M.
P. M.
Ljubljana - Vlada je na današnji seji soglašala z imenovanjem dr. Romane Martinčič na mesto direktorice Splošne bolnišnice Trbovlje (SBT), katere vodenje oziroma vedejstvo so v vmesnem času, do imenovanja nove direktorice, zaupali Marini Barovič, dolgoletni direktorici SBT. Martinčičeva je Trboveljčanka, ki zadnja leta živi na Gorenjskem, zaposlena pa je na kliniki Golnik, kjer vodi enoto za razvoj ljudi pri delu. Po osnovni izobrazbi je univerzitetna diplomirana inženirka elektrotehnike, z magisterijem iz menedžmenta in doktoratom iz stila vodenja na primeru slovenskih bolnišnic. Zasavska javnost jo pozna kot uspešno direktorico Zasavske ljudske univerze.

Svet SBT je sicer že sredi avgusta objavil razpis za prosto delovno mesto direktorja SB Trbovlje, za mandatno dobo štirih let. Komisija za pregled prispelih vlog in opredelitev ustreznosti vlog je septembra ugotovila, da je na razpis za prosto delovno mesto direktorja prispelo devet popolnih vlog, v nadaljevanju pa se je izkazalo, da en kandidat ni izpolnjeval vseh razpisnih pogojev, zato se ni uvrstil v nadaljnji postopek. Osem kandidatov, ki so izpolnjevali vse razpisne pogoje, se je predstavilo svetu zavoda.

Člani sveta SBT so 21.septembra sprejeli sklep o imenovanju Romane Martinčič za prvo damo omenjenega zasavskega javnega zdravstvenega zavoda.