Vodenje onkološkega inštituta prevzema Zlata Štiblar Kisić

Janez Remškar od danes ni več generalni direktor.

Objavljeno
21. oktober 2015 14.04
ace/remskar
D. Z., zdravje, M. Č., Delo.si
D. Z., zdravje, M. Č., Delo.si
Svet Onkološkega inštituta Ljubljana je končal izredno sejo, na kateri so želeli kar se da hitro imenovati vršilca dolžnosti generalnega direktorja, potem ko je vlada v torek na dopisni seji dala soglasje k razrešitvi generalnega direktorja Janeza Remškarja.

Remškar zaradi sklepa vlade ni več generalni direktor. Vršilka dolžnosti je postala Zlata Štiblar Kisić, sicer
pomočnica generalnega za pravne zadeve direktorja.

Zoper njo je Remškar minuli teden sprožil postopek odpovedi delovnega razmerja z očitkom, da je prejela nezakonito plačilo za nadurno delo, ki presega 5000 evrov, odredbo pa si je pripravila sama.

Svet inštituta je Remškarja razrešil 9. septembra zaradi neuresničevanja sklepov sveta inštituta. Po odločitvi sveta inštituta in pred vladno potrditvijo je Remškar deloval kot generalni direktor s polnimi pooblastili, povzema STA.

V tem času se je odločil sprožiti postopek prekinitve delovnega razmerja svoji pomočnici za pravne zadeve Zlati Štiblar Kisić, ker naj bi si nezakonito izplačala za več kot 5000 evrov nadur. Slednja to zanika. Prav Štiblar Kisićeva je ena od kandidatov za v. d. direktorja.

Postopek odpovedi delovnega razmerja je Remškar sprožil tudi proti kirurgu Eriku Breclju. A ker je mnenje glede Brecljevih prekrškov spisala prav Štiblar Kisićeva, ki je nato dejala, da ti prekrški niso dovolj težki za odpoved delovnega razmerja, se je Remškar odločil, da bo dal mnenje v preverbo zunanjim pravnim strokovnjakom.