Vodenje Šosa prevzel Klemen Balanč

Zakoniti zastopnik ŠOS pa bo za obdobje dveh let generalni sekretar Rok Primožič.

Objavljeno
12. februar 2016 13.34
mpi*SUS
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Ljubljana - Skupščina Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) je v četrtek med drugim imenovala novega predsednika in generalnega sekretarja. Vodenje ŠOS je tako za eno leto prevzel študent ljubljanske univerze Klemen Balanč. Zakoniti zastopnik ŠOS pa bo za obdobje dveh let generalni sekretar Rok Primožič, so danes sporočili iz ŠOS.

Balanč je študent ekonomske fakultete in fakultete za družbene vede. Pred nastopom funkcije pa je bil predsednik odbora za visoko šolstvo in izobraževanje pri ŠOS. V študentskem organiziranju je aktiven že več let, in sicer tako na ravni lokalnega kluba, ŠOU v Ljubljani in ŠOS.

Novi predsednik je kot osrednja prizadevanja poudaril skrb za transparentno, kakovostno in dostopno visoko šolstvo, urejeno v krovnem zakonu. Posebno skrb pa namerava posvetiti tudi posebnim skupinam študentov, kot so študenti invalidi in študentske družine. Prav tako letos načrtuje izvedbo dveh večjih mednarodnih projektov - raziskave Eurostudent ter največje evropske konference s področja kakovosti visokega šolstva - European Quality Assurance Forum.

Primožič je univerzitetni diplomirani pravnik. Delovne izkušnje je nabiral z vodenjem in delovanjem v različnih nevladnih organizacijah, na različnih ravneh delovanja znotraj študentskega organiziranja, bil pa je tudi predsednik krovne evropske študentske organizacije - ESU.

Novo vodstvo se bo predstavilo v torek, ko bo na zajtrku s ŠOS spregovorilo o aktualnih študentskih izzivih in načrtih ŠOS v prihajajočem obdobju.

ŠOS je od februarja 2014 vodil Žiga Schmidt, generalni sekretar pa je bil Domen Kos.