Volilni blitzkrieg v Tolminskih Ravnah

Vaščani, ki jih bo kmalu mogoče prešteti na prste ene roke, so na 900 metrih nadmorske višine že zarana opravili državljansko dolžnost.
Fotografija: Tokratne volitve bodo morda zadnje v Tolminskih Ravnah. FOTO: Blaž Močnik/Delo
Odpri galerijo
Tokratne volitve bodo morda zadnje v Tolminskih Ravnah. FOTO: Blaž Močnik/Delo

Kot je bilo vedno doslej v navadi, so vaščani Tolminskih Ravn, ki se jih bo kmalu lahko preštelo na prste ene roke, zarana opravili svojo državljansko dolžnost na volitvah.

Volišče ima še osem volilnih upravičencev, peterica pa se je že pred osmo zjutraj družno zbrala, postavila skrinjice, razdelila lističe, obkrožila kandidate, preštela glasove, napisala zapisnik in zapečatila ovojnice, ki jih bo predstavnik vasi odnesel z 900 metrov nadmorske višine v 13 kilometrov oddaljen Tolmin.

FOTO: Blaž Močnik/Delo
FOTO: Blaž Močnik/Delo


Peterica na volišču niti ni dovolj za sestavo volilne komisije (formalno je sicer soglasje za sodelovanje v odboru podpisalo šest vaščanov), če bi se morali razdeliti na tri dopoldance in tri popoldance. A so vse opravili že do 9. ure. »Tega ni, ta je v domu za upokojence, ta pa bo volitve bojkotiral,« je po pregledu seznama volilnih upravičencev ugotovil predsednik tamkajšnje volilne komisije Zdravko Kovačič.

Lahko da bodo to tudi zadnje volitve v Tolminskih Ravnah, saj bo vas v Triglavskem narodnem parku menda izgubila volišče, ko se bo število upravičencev spet zmanjšalo. »To je neumnost, zapravljanje denarja,« je bil odkrit Kovačič. Življenje se tam vsak dan čuti zgolj še v dveh hišah.

FOTO: Blaž Močnik/Delo
FOTO: Blaž Močnik/Delo

Komentarji: