Vrhunec ostaja direktor UKC

Simon Vrhunec bo generalni direktor UKC, dokler ne najdejo novega, je po tri in pol ure trajajoči seji odločil svet zavoda.

Objavljeno
18. april 2014 01.09
Kriminalisti preiskujejo poslovanje UKC.Ljubljana,Na sliki direktor Simon Vrhunec.19.12.2013
Mi. Z., notranja politika
Mi. Z., notranja politika

Ljubljana – Simon Vrhunec bo generalni direktor UKC, dokler ne najdejo novega, je sinoči ob 22. uri po tri in pol ure trajajoči seji odločil svet zavoda UKC. Na dnevnem redu je bila ena sama točka: sporna pogodba za servisiranje operacijskih miz.

Vrhunec ostaja generalni direktor najdlje do avgusta, ko mu izteče enoletni mandat vršilca dolžnosti, a bo svet zavoda dal v čim krajšem času razpis za novega direktorja. Do izbora novega direktorja bo Vrhunec delal pod nadzorom posebne revizijske komisije, je novinarjem po seji povedala predsednica sveta prof. dr. Saša Markovič.

Svet zavoda ga je obravnaval zaradi triletne pogodbe o servisiranju 41 operacijskih miz, ki jo je podpisal lani s podjetjem Medicoengineering, v višini 770.733,78 evra ali 256.000 evrov na leto. To bi bilo trikrat dražje kot leto prej, o čemer so že decembra poročali mediji, Vrhunec pa je za tem sklenil aneks k pogodbi za nižji znesek, tako da dejanskega oškodovanja ni bilo.

Natanko pred dvema tednoma je nanj ponovno usmerila pozornost policija, ki je opravila pri njem zaradi sporne pogodbe hišno preiskavo. Kriminalisti so ocenili, da bi Vrhunec s to pogodbo oškodoval UKC za 448.000 evrov. Nakup istih miz je pred desetimi leti odnesel takratnega direktorja UKC Primoža Rodeta.