Vroča fontana piva

Angleški BBC poroča o zamisli žalskega župana, Žalčani pa zbirajo podpise proti

Objavljeno
10. februar 2016 16.47
Brane Piano
Brane Piano
Žalec - Spletna stran BBC je v rubriki Novice od drugod včeraj po slovenskih medijih povzela novico, da v Žalcu začenjajo graditi fontano piv Zeleno zlato kot dodatno turistično atrakcijo. Medtem nasprotniki fontane v Žalcu zbirajo podpise proti projektu župana Janka Kosa.

Kot poroča BBC, pa malo slovensko mesto nadaljuje izvajanje načrta za postavitev avtomatizirane fontane piv kljub nasprotovanju dela občinskih svetnikov.

O Žalcu piše BBC kot o kraju, ki je znan po svojih nasadih hmelja in bo kot prvi v Evropi postavilo fontano piv, o čemer na naslovnicah poročajo tudi hrvaški in srbski mediji. Obiskovalcem bodo pri fontani na voljo različna slovenska piva, za šest evrov pa bodo dobili spominski vrček in tri pokušine piv.

Angleški spletni medij pojasnjuje, da Žalec leži v dolini hmelja v osrednji Sloveniji in je znan kot dolina zelenega zlata. Celo občinski grb v zeleni in rumeni barvi je posvečen hmeljarski tradiciji doline in hmelju.

Medtem pa se v Žalcu nasprotovanja fontani piv ne poležejo.

Potem, ko je Kos prejšnji teden na zahtevo osmih svetnikov sklical izredno sejo občinskega sveta, ti pa so bili preglasovani in je občinski svet z večino glasov podprl nadaljevanje projekta, so nasprotniki na družabni strani odprli stran Proti fontani piv v Mestnem parku Žalec.

Stran je doslej prejela 213 všečkov, večino pa moti načrtovano podrtje treh dreves v mestnem parku, betoniranje parka in cena investicije, za katero bo občinski proračun namenil 170 tisoč evrov, skupaj z denarjem, ki ga občina zbira pri donatorjih oziroma tukajšnjem gospodarstvu, pa bo fontana stala več kot 320.000 evrov.