Vrtec na obisku

Na sprehod po uredništvu Dela smo povabili mlade zmagovalce natečaja mojareka.si. Časa je bilo dovolj tudi za prepevanje.

Objavljeno
19. junij 2012 14.21
19.6.2012 Ljubljana, Slovenija. Otroci iz Sostanja na obisku v medijski hisi Delo.FOTO:JURE ERZEN/Delo
Sonja Merljak, Delo.si
Sonja Merljak, Delo.si

Ljubljana - Uredništvo Dela so obiskali Brinclji iz vrtca Šoštanj, enota Brina, zmagovalci natečaja Časopis za mojo reko, ki je del projekta Moja reka si.

Prvo mesto so si prislužili z Brincljevim novičnikom, poučnim in zanimivim ter ročno izdelanim časopisom, ki ga je ustvarilo 24 nadebudnih mladih eko novinarjev.

Njihovi mentorici Romana Cverle Krajnc in Irena Žibert sta organizatorjem povedali, da si sploh niso predstavljali, da lahko v tako hudi konkurenci prav oni osvojijo prvo mesto: »Časopis smo delali z velikim veseljem, ker nas je dana ekološka tema zelo zanimala. Otroci so se naučili veliko novega, ob tem pa se še izjemno zabavali.«

V natečaju Časopis za mojo reko je sicer sodelovalo več kot 500 otrok in mladih in ustvarili so kar 56 časopiso.

V projektu Moja reka si so se letos osredotočili na pomen ohranjanja vode za hrano.

Žirija je izbrala 5 najboljših. Vse ekipe so obiskale tudi medijsko držbo Delo. Brincljem so družbo delali še četrtouvrščeni predstavniki ekipe Novice iz vrtca Šoštanj, enota Urška Topolščica, ki so člane uredništva Dela razveselili s pesmicami, poznavanjem dostopa do risank na spletu in apletnih aplikacij, kot sta Govoreči maček in Jezni ptiči, predvsem pa z zanimanjem za novinarski poklic.

S projektom Moja reka si Coca-Cola Slovenija ter Ministrstvo za kmetijstvo in okolje v sodelovanju s programom Ekošola že četrto leto osveščata o pomenu ohranjanja slovenskih rek in drugih voda.