Vse več digitalnih zasvojencev išče pomoč

Odvisnost od spleta je velika težava za zdravje ter vzrok za manjšo produktivnost zaposlenih.

sre, 06.12.2017, 06:00

Ljubljana – Zatemnjena soba, prižgani računalniški zasloni, vse naokrog pa prazne škatle pic, čokolad in plastenk z gaziranimi pijačami. To je pogost bivalni prostor zasvojenca s spletom.

Rezultati prve študije o zasvojenosti s spletom med zaposlenimi v Sloveniji kažejo, da je zasvojenost z »digitalnim heroinom« vse pogostejša tudi pri nas. Tako kot je v tujini, posebno v Aziji, glavni vzrok za zasvojenost s spletom osamljenost in občutek izključenosti iz družbe, sta to tudi prevladujoča dejavnika Sloveniji, čeprav manj kot v tujini. Pogost vzrok, ki so ga za svojo čezmerno uporabo spleta navedli anketiranci, je tudi »sprostitev med delovnim časom«.

S pretirano uporabo interneta je zasvojenih od pet in deset odstotkov populacije, kažejo študije iz tujine. Po mnenju psihologinje dr. Tine Bončina je ta delež že precej večji.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor