Vstaja proti G. G. Mišiču bo 5. septembra

Gibanje VLV od vlade zahteva, naj najde način, da prekliče imenovanje Mišiča na čelo Luke Koper, ali pa naj odstopi.

Objavljeno
27. avgust 2013 13.41
šuligoj mišič
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Ljubljana - Protestniške skupine so po daljšem premoru znova napovedale protest.  Na družbenem omrežju Facebook so danes pozvali k udeležbi na shodu proti imenovanju Gašparja Gašparja Mišiča na čelo Luke Koper, ki bo 5. septembra ob 17. uri bodisi na Trgu republike bodisi pred sedežem slovenske vlade v Ljubljani.

»Imenovanje Gašparja Gašparja Mišića je dokaz, da niti levi niti desni ne delujejo v interesu Slovenije. Vseeno jim je za skupno dobro. »Desni« obujajo domobranstvo, »levi« plenijo po državnih podjetjih,« so zapisli ob tem.

V Vseslovenski ljudski vstaji so nestrinjanje s kadrovanjem izrazili že v nedeljo ob slovesnosti v spomin domobrancev. Včeraj pa so pozvali, naj se državljani aktivirajo proti njegovemu imenovanju na vodilni položaj v Luki Koper.

»Imenovanje Mišiča je tudi dokaz, da se Zoran Janković ni umaknil z vrha državna politike, ampak, nasprotno, da še kako vpliva na ključne odločitve v Sloveniji. Gibanje VLV zahteva od vlade, da najde kakršenkoli način za to, da prepreči nastop funkcije Mišića ali pa naj nemudoma odstopi.«

Bratuškova je imenovanje donedavnega državnega sekretarja v njenem kabinetu Gašparja Mišiča na čelo Luke Koper v ponedeljek ocenila za nedopustno. Napovedala je, da se bo danes usedla s svojimi sodelavci in proučila možne ukrepe. Sestanek je že bil, več informacij pa v njenem kabinetu niso želeli razkriti. So pa povedali, da sestanki potekajo še naprej.

Udeležbo je na facebooku v nekaj urah potrdilo nekaj tisoč ljudi. Istočasno se je na omenjenem družbenem omrežju pojavil tudi poziv na protest pred vhodom Luko Koper, ki bo potekal ta petek ob 18. uri.  Kot so zapisali gostitelji tega dogodka, je »dovolj korupcije in norčevanja iz ljudi,«in »naj bo Mišič nov Kangler, ki bo zanetil naslednji val vstaj«