Vstopnina ni odvrnila ljubiteljev

Festival Pivo in cvetje je v štirih dneh obiskalo 65.000 ljudi

Objavljeno
17. julij 2017 17.24
Festival Pivo in cvetje
Brane Piano
Brane Piano
Laško − Iz Pivovarne Laško Union so po nedeljskem zaključku Festivala Pivo in cvetje poslali nekaj podatkov. »Število obiskovalcev je bilo letos zaradi vstopnine pričakovano nekoliko nižje, a je končno število mnogo višje od nekaterih ocen,« so komentirali bojazni, da bo 15 evrov za dnevno in 30 evrov za vse dni preveč zmanjšalo obisk. V štirih dneh, od četrtka do nedelje, so namreč na 53. festivalu Pivo in cvetje Laško našteli 65.000 obiskovalcev.

Ne glede na zmanjšanje obiska ne glede na dejstvo, da je v preteklosti in brez vstopnic v Laško v času festivala prišlo tudi po 100.000 ljudi, festival ostaja največji turistično-glasbeni dogodek v Sloveniji.

Zato, pravijo v pivovarni, načrtujejo, da bi v prihodnjih letih festival prevzel vodilno mesto tudi v širši, čezmejni regiji. »S tem dajemo tudi jasno sporočilo vsem, ki so bili glede njegove prihodnosti zadržani,« so sporočili s sedeža družbe v Ljubljani, kjer zagotavljajo, da so z izplenom 53. festivala zadovoljni, saj uvedba vstopnine »pravih ljubiteljev tega največjega slovenskega in regionalnega glasbeno-turističnega dogodka ni zadržala doma«.

Sicer pa so v Laškem v glavnih treh dneh ob siceršnji ponudbi izvedli 60 predstav, od tega 50 koncertov na štirih odrih. Okrepili so ponudbo za najmlajše, mladostnike so pozivali k odgovornemu uživanju alkoholnih pijač, vsem in posebej odraslim pa so uspešno predstavili zgodovinsko, kulturno in hortikulturno dediščino Laškega.