Vzajemna: 5000 evrov bo izplačanih

Odgovor na ovadbo: Pri zavarovanju Vzajemna rak gre za »dodatno finačno varnost«.

Objavljeno
04. november 2014 19.01
Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna v Ljubljani, Slovenija 7.oktobra 2014.
Milena Zupanič, notranja politika
Milena Zupanič, notranja politika

Ljubljana – »Izplačilo zavarovalne vsote ni vprašljivo,« so poudarili na zavarovalnici Vzajemna v odzivu na poročanje o kazenski ovadbi, ki jo je zoper Vzajemno, Finmart Direkt in neznane storilce zaradi goljufanja pri sklepanju zavarovanj vložila javna zdravstvena blagajna (ZZZS).

Naštete je ovadil, ker so agenti zavarovancem ZZZS, ki so hkrati zavarovanci Vzajemne, lagali, da je treba ob diagnozi rak zdravljenje in zdravila doplačati, in jih nagovarjali, naj sklenejo še dodatno zavarovanje po telefonu, čeprav je zdravljenje po zakonu brezplačno.

Petra Juvančič, direktorica službe za odbnose z javnostmi na Vzajemni, je zapisala, da gre pri zavarovanju rak za »klasično obliko zavarovanja, pri katerem ne gre za kritje stroškov, temveč izplačilo zavarovalne vsote po pogodbi in v skladu s pogoji. Takšnih ponudb je na našem zavarovalnem trgu več pri različnih zavarovalnicah in gre za obliko zavarovanj, ki pomenijo dodatno finančno varnost«.

Pojasnila je, da se v primeru bolezni zavarovancu izplača zavarovalna vsota od 5000 do 60.000 evrov (glede na vplačane premije) in da to izplačilo ni pod vprašajem, kot je v današnjem Delu trdil ZZZS.

Primer proučujeta tržna inšpekcija in Agencija za zavarovalni nadzor.