Vzajemna: Z marcem nižje zdravstvene premije

Zdravstvena zavarovalnica bo z marcem znižala premije za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Objavljeno
18. december 2013 14.27
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna bo s 1. marcem znižala premijo za dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Ta bo nižja za en evro in bo znašala 27,62 evra (s 3 odstotnim popustom 26,79 evra), so zapisali na spletni strani Vzajemne.

Z znižanjem premije bodo imeli s tega naslova 11 milijonov evrov manj prihodkov, a so ocenili, da bodo kljub temu prihodnje leto varno poslovali.

»Pri oceni odhodkov za zdravstvene storitve in zdravila smo upoštevali, da se bodo v letu 2014 ohranili enaki odstotki vrednosti zdravstvenih storitev, kot so veljavi od Zujfa, ter da ne bo večjih sprememb v razvrščanju zdravil na liste, ki bi bistveno povečale obveznosti na dopolnilnem zavarovanju. Pri načrtih za prihodnje leto smo upoštevali tudi izhodišča iz osnutka finančnega načrta ZZZS, kot na primer uvajanje terapevtskih skupin zdravil, obseg programov, napovedi varčevanja itd.,« so zapisali v pojasnilu.

V zavarovalnici sicer v teh dneh izvajajo tudi napovedani poračun v višini 15 evrov pri obračunu premije, kar pomeni, da bo na položnicah znesek osnovne premije znašal 13,62 namesto 28,62 evrov.