Z loterijskim dobitkom do novega prizidka

Grosupeljsko občino je naložba stala 4,1 milijon evra, pri čemer je dobre tri milijone evrov prispeval loterijski dobrotnik.

Objavljeno
22. december 2014 21.23
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija
Grosuplje - Včeraj so v Grosupljem slovesno odprli nov prizidek k zdravstvenemu domu na katerega so tamkajšnji občani in zdravniško vodstvo čakali polnih 16 let. Naložba je stala 4,1 milijona evra.

Glavni finančni boter te prepotrebne naložbe pa je bil še zmeraj neznani grosupeljski občan, ki je v mednarodni igri Eurojackpot lani decembra zadel glavni dobitek vreden kar 21,047 milijona evra. Občini je pripadel 15-odstotni davek oziroma skoraj 3,2 milijona evrov, razliko do 4,1 milijona evra pa so občinarji plačali iz občinskega proračuna.

V prizidku z 2500 kvadratnimi metri neto površin bodo uredili osem splošnih ambulant, urinski ter hematološki laboratorij in med drugim namenili prostore tudi za službo nujne medicinske pomoči. Bolnikom in medicinskemu osebju bo na voljo 140 zunanjih parkirišč in parkirišč v garaži. V novem objektu bo približno 30 zaposlenih. Temeljni kamen je marca letos blagoslovil ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik, ki je včeraj blagoslovil tudi nov zdravstveni objekt.