Za generalnega direktorja UKC sedem prijav

Razpisa za generalnega in strokovnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana sta zaključena.

Objavljeno
12. november 2013 16.51
Slovenija Ljubljana 18.09.2012 - Zbor zdravnikov UKC. Foto: Leon Vidic/Delo
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - Za mesto generalnega direktorja se je prijavilo sedem kandidatov, za strokovnega pa trije. Prijavila sta se tudi sedanja vršilca dolžnosti, Simon Vrhunec ter Brigita Drnovšek Olup, so za STA potrdili v UKC Ljubljana.

Člani sveta zavoda bodo na prvi seji, ki bo 19. novembra, imenovali člane razpisnih komisij. Ko bosta ti končali svoje delo, bo sklicana seja sveta zavoda, na kateri bodo odločili o generalnem in strokovnem direktorju, pojasnjujejo v UKC Ljubljana. Kdaj točno bo seja sveta sklicana, pa za zdaj v UKC Ljubljana še niso mogli pojasniti.

To je že drugi razpis za najvišji vodstveni mesti v UKC Ljubljana. Novega generalnega direktorja so izbirali že 11. julija, a med osmimi prijavljenimi kandidati na razpis niso izbrali nobenega.

Dosedanji prvi mož zavoda Simon Vrhunec je v drugem krogu tajnega glasovanja, ko se je pomeril z ekonomistom Francem Žmavcem, dobil štiri glasove, šest glasovnic pa je bilo neveljavnih. Za izvolitev bi Vrhunec potreboval šest od 11 glasov.

Svet UKC Ljubljana, v katerem imajo večino članov predstavniki ustanovitelja - države, je tako sklenil, da bo Vrhunec do izbire novega direktorja oziroma največ za eno leto vodil zavod kot vršilec dolžnosti.

Vrhunec je takrat ocenil, da glede na svoje dotedanje delo in program ne vidi razloga, da se ne bi znova prijavil za nov štiriletni mandat.

O tem, kdo bi na mestu strokovne direktorice nasledil Brigito Drnovšek Olup, pa so odločali 4. junija. Za predstojnico kliničnega oddelka za kirurške okužbe kirurške klinike Dragico Majo Smrke kot kandidatko niso glasovali niti člani sveta niti člani strokovnega sveta zavoda. Brigita Drnovšek Olup, ki je po izteku mandata vršilka dolžnosti strokovnega direktorja, tako to nalogo opravlja še naprej.