Za jutri dijaki in študenti napovedujejo protest

Dijaki in študenti ter avtoprevozniki želijo zagotovila, da bo denar za subvencije in koncesije zagotovljen do konca leta.

Objavljeno
02. junij 2014 14.42
Posodobljeno
02. junij 2014 16.05
rsi-Mnenja/Sobotna
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Ljubljana - Danes se izteka 14 dnevni rok, ki si ga je za ureditev problematike subvencioniranih prevozov dijakov in študentov z zagotovitvijo denarja do konca koledarskega leta zastavila Alenka Bratušek ob svojem zadnjem obisku državnega zbora. Poleg tega se jutri končuje tudi skrajni rok, ki ga je za ureditev problematike subvencioniranih prevozov prejšnji teden vladi naložil odbor DZ za infrastrukturo. Ker se v tem času zahteve, kljub javnim in jasnim zagotovilom političnih nosilcev, niso realizirale, bodo dijaki in študentje jutri protestirali, so zapisali v Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS).

ŠOS želi skupaj z Dijaško organizacijo Slovenije (DOS) s protestom pokazati nestrinjanje s potezami vlade ter njenega odnosa do dijakov in študentov. Ob podpori sekcije avtoprevoznikov GZS s simbolično terensko akcijo želijo zagotovilo za subvencije do konca leta in ne le za tekoča dva meseca. Od predsednice vlade v odhodu Alenke Bratušek in resornih ministrov zato zahtevajo takojšnjo zagotovilo, da bodo finančna sredstva res na voljo.

Protest se bo začel jutri ob 10. uri z uradnim nagovorom pred poslopljem vlade na Gregorčičevi ulici v Ljubljani, 10. junija pa se bodo dijaki in študenti pridružili tudi protestu avtoprevoznikov pri njihovih napovedanih vsesplošnih demonstracijah.