Za mariborskim Europarkom rekordno leto

V trgovskem centru Europark so lani zabeležili za 1,1 odstotka višji obisk kot v letu prej, promet pa je narasel za 2,8 odstotka.

Objavljeno
18. marec 2015 11.01
Europark, 19.8.2014, Maribor
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor
Maribor - V največjem nakupovalnem središču v severovzhodni Sloveniji, mariborskem Europarku, so leto 2014 sklenili z rekordnimi številkami: obiskalo jih je 7,15 milijona kupcev, ki so pri njih kupili za 131,6 milijona evrov blaga. Po besedah vodje centra Simone Mandl so dosegli najvišji promet in število obiskovalcev v petnajstih letih delovanja Eroparka, ki ga bodo praznovali letos.

Lani so v trgovskem centru Europark, ta je v lasti podjetja SES (podjetje skupine Spar Avstrija), zabeležili za 1,1 odstotka višji obisk kot v letu prej, promet pa je narasel za 2,8 odstotka. »Želimo ostati prvi trgovec v regiji in tisti, ki našim kupcem prinaša nove trende in nove blagovne znamke,« je včeraj dejala Mandlova.

Po njenih besedah je center, projektiran za 120 trgovin, ta čas povsem poln, bistveno pa vsebine, potem ko se je v minulih letih izmenjalo kar nekaj ponudnikov, v naslednjem obdobju ne nameravajo spreminjati. »Danes je večina partnerjev dovolj stabilnih, tako da ne vidim možnosti za kakšne večje odhode,« pravi Mandlova.

Rast prometa je v Europarku najbolj opazno zaznati od leta 2007, ko je center dobil zdajšnjo povečano podobo in s tem še večjo in bogatejšo ponudbo. Glede kupcev je Simona Mandl povedala, da prihajajo iz širše regije, vse od Murske Sobote do Slovenskih Konjic, prav tako pa imajo precej kupcev s Hrvaške in iz Avstrije.

Trenutno mariborski Europark zaposluje približno tisoč ljudi, kar pomeni, da je nakupovalno središče tudi med večjimi zaposlovalci v regiji.