Za predsednico Sveta romske skupnosti kandidirata Balažkova in Rošljeva

Za izvolitev predsednika oz. predsednice je potrebna dvotretjinska večina oziroma najmanj 14 od skupaj 21 glasov članov sveta.

Objavljeno
14. januar 2012 14.48
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si
Murska Sobota - Komisija sveta romske skupnosti za poslovnik in kadrovske zadeve je na današnji seji ugotovila, da sta soglasji h kandidaturi podali novomeška romska svetnica Duška Balažek in sekretarka sveta Janja Rošelj, tretji predlagani kandidat Jožko Horvat Muc pa je zavrnil kandidaturo, je za Slovensko tiskovno agencijo po seji dejal predsednik komisije Slobodan Nezirović.

»Volilna seja bo v Ljubljani ali v prostorih gospodarske ali obrtne zbornice, kar bomo izvedeli v ponedeljek. Takrat bomo določili tudi datum izvedbe nadomestnih volitev, ki bodo predvidoma od 11. do 13. februarja,« je napovedal Nezirović.

Za izvolitev predsednika oz. predsednice je potrebna dvotretjinska večina oziroma najmanj 14 od skupaj 21 glasov članov sveta.

Svet romske skupnosti je 3. decembra lani sprejel ugotovitveni sklep o odstopu predsednika Marjana Drvariča. V skladu s poslovnikom je komisija za poslovnik 14. decembra lani začela postopke za izvedbo nadomestnih volitev predsednika sveta.

Do 3. januarja, ko je bil zadnji rok za podajo predlogov, so člani predlagali tri kandidate: novomeško romsko svetnico in podpredsednico Sveta romske skupnosti Duško Balažek, sekretarko sveta Janjo Rošelj in člana sveta Jožka Horvata Muca.