Začenja se zbiranje podpisov za referendum o interventnem zakonu

Pobudniki zahteve, policijski sindikati, bodo potrebnih 40.000 podpisov lahko zbirali do 3. junija.

Objavljeno
30. april 2012 11.24
Mo. B., Delo.si
Mo. B., Delo.si

Ljubljana - Danes se začenja zbiranje podpisov volivk in volivcev v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o dopolnitvah zakona o dodatnih interventnih ukrepih za leto 2012. Pobudniki zahteve, policijski sindikati, bodo potrebnih 40.000 podpisov lahko zbirali do 3. junija, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Predstavniki Sindikata policistov Slovenije in Policijskega sindikata Slovenije so namreč 20. aprila v državni zbor vložili 3455 podpisov za začetek referendumskega postopka o dodatnih interventnih ukrepih za leto 2012, ki ga je DZ sprejel na seji 17. aprila.

Predsednik DZ Gregor Virant pa je kot prvi dan za zbiranje podpisov volivk in volivcev določil ponedeljek, 30. april, zadnji rok za zbiranje podpisov pa je nedelja, 3. junij.

Novela sicer predvideva zamik izplačila regresa v javnem sektorju za en mesec, in sicer z maja na junij. Regres v podjetjih, ki so v več kot četrtinski lasti države, pa do nadaljnjega ne bo smel preseči minimalne plače.

Zahtevo za razpis referenduma lahko vloži najmanj 40.000 volivk in volivcev, in sicer najpozneje v sedmih dneh po preteku roka za zbiranje podpisov, še piše STA.