Začetek gradnje avtoceste med Draženci in Gruškovjem

Z gradnjo 75 metrov dolgega nadvoza v Jurovcih pri Vidmu se je tudi zares začela gradnja avtoceste med Draženci in Podlehnikom.

Objavljeno
10. september 2015 10.09
F. M., Ptuj
F. M., Ptuj

Videm pri Ptuju − Konzorcij graditeljev, ki ga vodi murskosoboški Pomgrad, bo kmalu od arheologov prevzel še raziskano območje za nadvoz, vstopno-izstopne povezave na avtocesto in druge povezave z obstoječimi cestami in vse našteto tudi začel graditi.

Ta prvi nadvoz v Jurovcih bo nadomestil dosedanjo cestno povezavo med Majšperkom in Vidmom, obe strani dosedanje ceste pa nekoliko prestavil in na videmski strani speljal prek krožišča, v katerem se bo cesta srečala z dosedanjo staro cesto med Ptujem in Podlehnikom.

Ves promet bo do konca gradnje polovice avtoceste tekel po obstoječi hitri cesti med Draženci in Podlehnikom in naprej proti Gruškovju. Že prihodnje leto ga bodo preusmerili na novo polovico avtoceste in skoraj v celoti po trasi hitre ceste zgradili še drugi pas avtoceste. Dobrih sedem kilometrov avtoceste z vsemi priključki in povezavami z obstoječeimi cestami bo končanih prihodnje leto.