Začetek prodaje premoženja ŠC Pohorje

Kmalu zbiranje ponudb za zemljišča, prostore in delnice.

Objavljeno
27. julij 2015 23.45
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor

Maribor – Stečajni upravitelj Športnega centra (ŠC) Pohorje je sprožil postopek prodajo več nepremičnin stečajnega dolžnika in njegovih lastniških deležev v podjetjih. Ocenjena skupna vrednost premoženja znaša malo več kot 1,1 milijona evrov.

Med premoženjem propadlega ŠC Pohorje je tudi 23.000 delnic družbe GTC Žičnice Kranjska Gora, kar predstavlja skoraj 20-odstotni delež slednje, vreden dobrih 154.000 evrov. Predmet prodaje je tudi 24-odstotni poslovni delež ŠC Pohorje v družbi GTC Kope, izhodiščna cena zanj pa znaša 25 tisočakov. Kot izhaja iz dokumentov, objavljenih na spletnih straneh Ajpesa, naj bi prodajo teh lastniških deležev stečajni upravitelj Drago Dubrovski izpeljal na podlagi zavezujočega zbiranja ponudb.

Takšen način prodaje je predviden tudi za nepremičnine ŠC Pohorje v skupni vrednosti okrog 961.000 evrov. Med njimi so zemljiške parcele s smučišči v Kranjski Gori, zemljiške parcele na Kopah in parcele na Ribniškem Pohorju. Stečajni upravitelj bo poskušal prodati še prostore v prizidku hotela Arena v Mariboru, pet hotelskih sob v Areni, apartma v apartmajski hiši Bolfenk na Mariborskem Pohorju ter transformatorsko postajo Pohorje Arena.

Dubrovski pričakuje, da bodo razpis za zbiranje ponudb objavili septembra, saj morajo pred mnenje o prodaji podati še upniški odbor in v nekaterih primerih tudi ločitveni upniki.