Zadnji dan za prijavo na jesenski rok poklicne mature

Dijaki bodo pisni deli izpitov v jesenskem roku pisali med 25. avgustom in 1. septembrom.

Objavljeno
08. julij 2014 11.15
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA
Ljubljana − Dijaki, ki si želijo izboljšati rezultat s spomladanskega roka mature, in tisti, ki hočejo prvič opravljati poklicno maturo v jesenskem roku, se lahko na svoji šoli prijavijo samo še danes. K poklicni maturi se je letos sicer prijavilo 11.156 kandidatov s 152 šol.

Dijaki bodo pisni del izpitov v jesenskem roku pisali med 25. avgustom in 1. septembrom, ustni deli pa bodo med 25. avgustom in 3. septembrom. Z uspehom na jesenskem roku poklicne mature bodo dijaki seznanjeni 8. septembra na svoji šoli.

Pisni izpiti na poklicni maturi so sicer potekali od konca maja do sredine junija, ustni pa od 16. do 23. junija. Poklicna matura se praviloma opravlja v celoti, kar pomeni, da je treba izpite iz vseh štirih predmetov opraviti v enem izpitnem roku.

Kandidat z opravljeno poklicno maturo lahko študij nadaljuje na višjih in visokih strokovnih šolah. Če pa hoče nadaljevati študij na fakulteti, mora opraviti še izpit iz posameznega predmeta splošne mature. Na dodatni maturitetni izpit je bilo letos prijavljenih 1612 kandidatov, največ jih je opravljalo izpit iz angleščine, psihologije in sociologije.

Dijaki, ki so opravljali poklicno maturo v spomladanskem roku, so bili z rezultati seznanjeni že v ponedeljek.