Zadnji dan za prošnje za podaljšanje subvencioniranega bivanja

Subvencije za bivanje pri zasebnikih znašajo 40 evrov.

Objavljeno
20. avgust 2013 10.00
R. D., Delo.si
R. D., Delo.si
Ljubljana - Študenti, ki so do sedaj bivali v študentskem domu ali pri zasebniku s subvencijo, imajo še danes čas za oddajo vloge za podaljšanje bivanja za prihodnje študijsko letu. Prošnjo za podaljšanje subvencioniranega bivanja morajo oddati preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.

Če se študent prijavlja s kvalificiranim digitalnim potrdilom, obrazca po pošti ni treba poslati, temveč se prošnjo odda na naslovu http://portal.evs.gov.si/bivanje/. Če se prijavlja brez kvalificiranega digitalnega potrdila, pa mora obrazec poslati elektronsko, ga natisniti, podpisati in ga s prilogami priporočeno poslati po pošti ali osebno oddati pristojni pisarni za študentske domove.

Po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je bilo lani skupno 7699 prošenj za sprejem novincev v študentski dom. Tudi letos je za subvencioniranje bivanja študentov na voljo 3,2 milijona evrov.

Cenzus za dodelitev subvencije znaša 2288,21 evra bruto mesečno na družinskega člana v letu 2012. Subvencije za bivanje pri zasebnikih po podatkih ministrstva znašajo 40 evrov.