Zahteval brezplačno zabavo za odpuščene

Nekdanji delavci KIV Vransko bodo imeli brezplačen vstop na koncerte.

Objavljeno
20. junij 2013 10.45
KIV Vransko
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Vransko - Občinski svet Vranskega je odpuščenim delavcem KIV Vransko v stečaju na izredni seji omogočil brezplačno udeležbo na dvodnevni glasbeni zabavi. To je zahteval stečajni upravitelj Matjaž Nanut, kar pa še ne pomeni, da je začel poplačevati terjatve delavcev do družbe.

Gre preprosto za to, da je Klub mladih Vransko kot vsako leto zaprosil KIV Vransko, naj mu za dva dni odstopi zemljišče za svojo kotlovnico. Klub za 28. in 29. junij v okviru vranskih poletnih prireditev pripravlja narodnozabavni koncert z Modrijani, naslednji dan pa še DJ večer z vrsto domačih zasedb na čelu s Siddharto, Big Foot Mamo, Perom Lovšinom in drugimi.

Prireditev Vransko Summer Night 2013 ne bi bila mogoča, če se svetniki ne bi strinjali, da občina podpiše najemno pogodbo za zemljišče za izvedbo. Stečajni upravitelj je namreč od župana vranskega Franca Sušnika zahteval, naj občina jamči za Klub mladih Vransko. V pogodbi je poleg splošnih določil o ravnanju prirediteljev in ureditvi prizorišča tudi pogoj, da mora prireditelj »vsem delavcem, ki jim je najemodajalec zaradi stečaja odpovedal pogodbo o zaposlitvi, omogočiti brezplačen vstop na prireditev«.

Kdaj bo Nanut za KIV Vransko lahko oblikoval stečajno maso in začel delavce poplačevati še kako drugače, še ni mogoče napovedati. Rok za prijavo terjatev poteče z julijem, prejšnji lastniki in vodstvo pa so se vpletali v številne posle, ki jih stečajni upravitelj še raziskuje. Drugi dan zabave bodo brezplačno za vse odpuščene nastopili tudi Legalo Criminalo.