Primorska avtocesta spet prevozna, nesreča zaprla cesto do Jezerskega

Zaradi popoldanske prometne konice je sicer promet povečan na cestah, ki vodijo iz mestnih središč ter na mestnih obvoznicah.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Darsova kamera
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Darsova kamera

Črni Kal/Preddvor - Na primorski avtocesti med priključkoma Črnim Kal in Kastelec proti Ljubljani so odstranili posledice prometne nesreče. Avtocesta, ki je bila zaprta približno eno uro, je zdaj ponovno prevozna. Bo pa zaradi prometne nesreče najmanj uro zaprta cesta Preddvor-Jezersko pri Kokri.

Tam je okoli 13.30 motorist s potnico na motorju med vožnjo pri delovni zapori v Kokri izgubil nadzor nad vozilom in padel. Motor je ostal na cesti, potnico pa je v padcu odneslo v reko, iz katere jo je rešil voznik motorja. Motorist je po prvih podatkih policije lažje poškodovan, potnica pa težje in je bila s kraja odpeljana s helikopterjem. Potnika sta državljana Avstrije. Cesta je bila zaradi nesreče približno dve uri zaprta.

Gost promet z zastoji je na ljubljanski severni in zahodni obvoznici med rondojem Tomačevo in razcepom Kozarje ter naprej do cestninske postaje Log proti Kopru, na na južni ljubljanski obvoznici in dolenjski avtocesti med razcepoma Kozarje in Malence ter naprej do predora Mali Vrh proti Obrežju.

Gost promet z zastoji je tudi na posameznih odsekih po ljubljanski obvoznici in na cesti Ljubljana-Škofljica.

Zastoj tovornih vozil je po podatkih Asfinag pred predorom Karavanke proti Sloveniji, dolg je približno osem kilometrov.
 

Vsi gredo iz mestnih središč


Zaradi popoldanske prometne konice je sicer promet povečan na cestah, ki vodijo iz mestnih središč ter na mestnih obvoznicah.

Promet je tako med drugim zgoščen na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepom Koseze - Kozarje ter naprej do cestninske postaje Log proti Kopru ter na dolenjski avtocesti med razcepom Malence in predorom Mali Vrh proti Obrežju.

Zaradi prometnih nesreč je oviran promet na primorski avtocesti med Gabrkom in Fernetiči pred počivališčem Povir proti Italiji, ter na podravski avtocesti pred razcepom Draženci iz smeri Ptuja.
 

Praznik v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Madžarskem obeta gnečo na naših cestah


Ta konec tedna bodo na promet vplivale krajše počitnice v Avstriji in večjem delu Nemčije, hkrati pa bo v nedeljo in ponedeljek v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Madžarskem praznik. V Nemčiji v tem času pričakujejo povečan promet in dolge zastoje, na kar že ves teden opozarjajo tamkajšnji mediji. Na slovenskih cestah bo zaradi tega promet od Avstrije proti Hrvaški povečan v petek popoldne in soboto dopoldne. V obratni smeri bosta najbolj obremenjena ponedeljek in torek. V torek se bo povečalo tudi število tovornih vozil pred mejo z Avstrijo.

Komentarji: