Močni nalivi so že zalili stanovanjske hiše, oviran je tudi promet

Danes popoldne in ponoči so verjetna neurja z močnimi nalivi, ponekod so nevihte že povzročile težave.

Objavljeno
13. julij 2016 12.44
afp*SWITZERLAND-WEATHER-STORM
Vi. V., STA
Vi. V., STA

Ljubljana - Krajevne padavine z nevihtami se postopoma širijo nad vso Slovenijo, nadaljevale se bodo v noč. Krajevna neurja so ponekod že povzročila težave. Močne padavine so okoli pol četrte ure zajele območje občine Mežica, kjer so na Lenartovi ulici ogrozile večstanovanjski objekt. Posredovali so gasilci, ki so s protipoplavnimi vrečami zaščitili objekt.

Popoldansko neurje je v Pomurju povzročilo veliko škode, podrlo številna drevesa, uničilo del pridelka, na območju Lendave in Ljutomera je zmanjkalo elektrike, odkrita so številna gospodarska poslopja in hiše, streho pa je veter odnesel tudi s šol v Turnišču in Dobrovniku.

Neurje ovira promet na štajerski avtocesti med Vranskim in Žalcem, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Voznike opozarjajo, naj se ne ustavljajo pod nadvozi.

Močni nalivi so zajeli tudi območje občine Radlje ob Dravi. Meteorna voda je zalila cesto, kletne prostore stanovanjskih hiš ter prostore industrijskih stavb. Zemeljska plazova sta zasula cesto Radlje ob Dravi - prelaz Radelj pri naselju Spodnja Orlica.

V Ljubljani in Domžalah je strela udarila v stanovanjsko hišo. V občini Kamnik se je sprožil manjši zemeljski plaz v naselju Žubejevo. Po Ptuju in okolici je klestila kot oreh velika toča, vendar ni povzročila velike škode. Je pa v več krajih med Ptujem in Lenartom neurje podiralo drevesa.

Zaradi podrtega drevja je na avstrijski strani zaprt prelaz Korensko sedlo, na italijanski strani pa je zaradi plazu zaprt prelaz Predel, piše na spletni strani Prometno-informacijskega centra.

V zgodnjem popoldnevu je bilo po podatkih Agencije RS za okolje najhuje v pasu od Logatca preko Mednega do Kamnika, potem pa se je težišče vremenskega dogajanja preneslo proti Štajerski. Pričakujejo, da se bo zdaj vremensko dogajanje znova krepilo od zahoda.

V četrtek bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Predvsem na Primorskem bodo dopoldne vmes tudi nevihte. Proti večeru se bo na zahodu delno razjasnilo. Ohladilo se bo.

Vremensko napoved lahko spremljate tudi na tej povezavi.