Zaradi padavin možni porasti hudournikov

Nevihte in nalivi so že povzročili nekaj nevšečnosti. Padavine bodo ponoči ponehale, zjasnilo se bo.

Objavljeno
25. junij 2014 18.41
Nedelo
K. V., Delo.si; STA
K. V., Delo.si; STA
Agencija RS za okolje opozarja, da lahko danes na območjih, kjer bodo nalivi intenzivnejši, hitro narastejo hudourniki in manjši vodotoki. Možna so tudi hudourniška razlivanja, za kar je večja verjetnost v južni, jugozahodni in osrednji Sloveniji. Nevihte in nalivi, ki so Slovenijo zajeli v torek, so že povzročili nekaj nevšečnosti, piše Slovenska tiskovna agencija.

V naselju Petrovče v občini Žalec je v torek zvečer udar strele razkril ostrešje stanovanjske hiše. V Kajuhovi ulici v Slovenskih Konjicah je meteorna voda zalila stanovanje v pritličju večstanovanjskega bloka, v Sv. Lenartu v občini Škofja Loka pa kletne prostore gostinskega objekta.

Ponoči je zaradi neurja prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo v Gradcu v občini Metlika, meteorna voda pa je ponekod po Sloveniji zalila nekaj podvozov.

Dopoldne je strela strela udarila v stanovanjsko hišo v naselju Podreber v občini Semič. Do požara ni prišlo, je pa na dveh hišah strela delno razkrila ostrešji, uničila električno napeljavo in telefon.

V Vrbovem v občini Ilirska Bistrica je zaradi udara strele zagorel električni transformator. Posredovali so delavci elektra in gasilci, ki so pogasili transformatorsko omarico.

V Škofji Loki pa je možno deževje poškodovalo cesto Lenart-Zapreval.

Danes bo oblačno, pogosto bo deževalo. Več dežja bo predvsem v južni in jugozahodni Sloveniji, kjer bodo vmes tudi nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do okoli 22 stopinj Celzija. Popoldne bodo padavine od severa začele slabeti, ponoči pa ponehale. Zjasnilo se bo.