Zastojev ni več, promet ostaja zgoščen

Najdaljši zastoj je nastal na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani.
Fotografija: Prometni zastoji so zaznamovali Slovenijo. FOTO: Blažž Samec
Odpri galerijo
Prometni zastoji so zaznamovali Slovenijo. FOTO: Blažž Samec

Zaradi za ta konec tedna napovedanih vzdrževalnih del je pričakovano nastalo tudi nekaj zastojev. Najdaljši zastoj je nastal na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani, zaradi česar se je potovalni čas podaljšal za približno uro. Zastoja ni več, je pa promet na tej relaciji zgoščen.



Dars namreč ta vikend na posameznih prometno obremenjenih odsekih avtocest izvaja številna dela, zato je bilo tudi pričakovati zastoje. Kot so pojasnili v družbi za avtoceste, gre za nujna popravila vozišč in objektov za zagotovitev varnosti in preprečitev še večjih poškodb na infrastrukturi, ki jih je treba opraviti pred prihajajočimi prazniki in začetkom zimske službe.


 

Ponekod so ceste mokre


Po informacijah prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi burje na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos - Ajdovščina ter na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipava prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osmih ton.

Ponekod so ceste mokre, zato na prometno-informacijskem centru voznikom svetujejo previdno vožnjo. Čakalna doba je na mejnem prehodu Obrežje, in sicer za osebna vozila 30 minut za vstop v državo, in na mejnem prehodu Gruškovje 20 minut, prav tako za vstop v državo.

Vse do 21. ure sicer velja omejitev prometa tovornih vozil z največjo dovoljeno maso nad 7,5 tone.

Komentarji: