Zavod se bo bolj povezal s CSD in inšpekcijo

Nova vršilka dolžnosti generalne direktorice Zavoda RS za zaposlovanje Zlatka Srdoč Majer je predstavila načrte za leto 2013.

Objavljeno
19. december 2012 14.03
Zavod za zaposlovanje RS
Milka Bizovičar, gospodarstvo
Milka Bizovičar, gospodarstvo

Kot je povedala Srdoč Majerjeva, ki je bila pred tem v. d. direktorice centra za socialno delo v Velenju, je njen glavni cilj je obrniti zavod navzven, ga približati uporabnikom storitev, tako delojemalcem kot delodajalcem.

V letu 2013 nameravajo zavod reorganizirati tako, da bo več zaposlenih usmerjenih k neposrednemu delu z uporabniki. Poglobljeno bodo sodelovali z delodajalci in povečali odzivnost tako, da bodo napotovali najbolj primerne delavce in to čim prej.

Zaposleni na zavodu bodo motivirani, da bodo čim večjemu številu brezposlenih pomagali do ustrezne zaposlitve in stremeli bodo k temu, da bodo zapolnili vsa delovna mesta, ki jih bodo razpisovali delodajalci.

Srdoč Majerjeva je dejala še, da bo cilj zavoda povečati sodelovanje z delovnim inšpektoratom, centri za socialno delo in drugimi ustanovami na trgu dela. Po njeni oceni med 70 in 80 odstotkov posameznikov, ki prejemajo socialno pomoč, dela na črno, saj z 260 evri ne morejo preživeti.

Na zavodu morajo do leta 2014 skrčiti število zaposlenih na 776. Kot je pojasnila nova v. d. direktorice, jih je do zdaj z mehki odpuščanjem odšlo že približno 60. Z upokojevanjem in nepodaljševanjem pogodb za določen čas bodo število zaposlenih zmanjšali tudi v naslednjem letu, kljub temu pa bodo verjetno morali do leta 2014 odpustiti še približno 30 delavcev.