Zavrnjeni pritožbi glede poljanske obvoznice

Državna revizijska komisija je obe pritožbi na izbiro izvajalca del za dokončanje poljanske obvoznice zavrnila.

Objavljeno
18. december 2013 10.47
Poljanska obvoznica Škofja Loka
A. S., gospodarstvo, Je. G., Delo.si/STA
A. S., gospodarstvo, Je. G., Delo.si/STA
Ljubljana - Direkcija RS za ceste (DRSC) je v zvezi z zahtevkom za revizijo glede izbire izvajalca za nadaljevanje del na poljanski obvoznici danes prejela sklep državne revizijske komisije, da je ta pritožbi zavrnila.

Vlagatelja obeh revizijskih zahtevkov, Euro - Asfalt ter Integral inženjering, skupaj s partnerjem Gorenjcem, Splošnim gradbenim podjetjem, sta navajala, da po njihovi presoji izbrana ponudba ne izpolnjuje referenčnega pogoja, zato sta naročniku predlagala razveljavitev odločitve.

Direktor DRSC Gregor Ficko je z odločitvijo revizijske komisije zadovoljen. Povedal je, da bi pogodbo z izvajalcem Gorenjsko gradbeno družbo lahko podpisali še ta teden.

Škofjeloški župan Miha Ješe je, kot je povedal za STA, zelo vesel: »Škofja Loka bo vendarle dobila to prepotrebno cesto, brez katere ne more dihati.« Sam je sicer takšno odločitev komisije pričakoval. Kot je pojasnil, pa so v zadnjem obdobju preučevali še eno pravno možnost oziroma ukrep, ki bi jim tudi v primeru drugačne odločitve komisije, omogočil sklenitev pogodbe in nadaljevanje gradnje.

V podjetju Integralu so za zdaj komentirali, da odločbe še niso prejeli.