Zdaj tudi spletni pozivi proti Borisu Popoviču

Profil z naslovom Boris Popovič naj odstopi kot župan Kopra je na facebooku nastal pred manj kot dvajsetimi urami.

Objavljeno
28. november 2012 13.35
uho/popovic
S. P., Delo.si
S. P., Delo.si

Dogajanje v Mariboru in Ljubljani očitno odmeva tudi na Primorskem. Potem ko so se na demonstracijah preteklih dni ljudje koordinirali prek facebooka, je zdaj profil na omenjenem socialnem omrežju ustvaril tudi nekdo, ki nasprotuje delovanju koprskega župana Borisa Popoviča. 

Profil z naslovom Boris Popovič naj odstopi kot župan Kopra je nastal pred manj kot dvajsetimi urami.

Primorci so, kot kaže, s Popovičem nekoliko manj nezadovoljni kot Ljubljančani in Mariborčani s svojima županoma, saj je omenjeni profil doslej dobil le štiri všečke, za zdaj pa v okviru profila tudi ni napovedanih nobenih demonstracij proti tamkajšnjemu županu.

Mestna občina Koper se je na protestniško dogajanje po državi sicer odzvala že včeraj.

Proteste so napovedali tudi v Murski Soboti, Celju in Novem Mestu. V občini Trebnje pa že nekaj dni županu Alojziju Kastelicu prek Facebooka sporočajo, da mora odstopiti.

Protestom se očitno pridružujejo tudi Jesenice. Na facebooku je objavljen poziv uporabnika Gorenjska vstaja, ki za danes ob 18. uri poziva na protest.

Potekal bo na Čufarjevem trgu na Jesenicah. Protest so naslovili z »Vladajo nam tajkuni in mafija, zaupanja v sodstvo in tožilstvo ni več. Dost mamo!«