Zdravko Luketič postal novi podžupan Maribora

Novi podžupan je zadolžen za vsa področja lokalne samouprave, mestne četrti in krajevne skupnosti.

Objavljeno
15. junij 2015 19.01
tre_ZDRAVKO LUKETIC
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor

Maribor - Mestni svetnik Zdravko Luketič (NSi) bo jutri prevzel funkcijo podžupana Mestne občine Maribor (MOM). To funkcijo bo Luketič, do nedavnega zaposlen kot radiološki inženir v mariborskem univerzitetnem kliničnem centru, opravljal poklicno. Novi podžupan je zadolžen za vsa področja lokalne samouprave, mestne četrti in krajevne skupnosti ter ostale naloge po pooblastilu župana, so danes sporočili z MOM.

»Imenovanje je velika čast in izziv, pa tudi odgovornost. Želim, da bo mesto bolj prijazno ljudem. Mnogo težav lahko rešimo skupaj, če se poslušamo, ne samo službe, izvoljeni svetniki, ampak tudi zainteresirana civilna javnost. V Mariboru moramo stvari izboljšati in to je mogoče,« je prepričan novi podžupan Luketič.

V naslednjih dneh se bo seznanil z nalogami

Slednji je mestni svetnik z najdaljšim stažem, saj to funkcijo opravlja že od leta 1990, na zadnjih volitvah pa je bil kot edini mestni svetnik izvoljen s preferenčnimi glasovi. V svoji dosedanji karieri je med drugim deloval tudi v večini komisij in odborov mestnega sveta ter opravljal različne nadzorne funkcije.

Kot so danes sporočili z MOM, se bo Zdravko Luketič v naslednjih dneh seznanil z odprtimi nalogami ter prevetril odlok o financiranju mestnih četrti in krajevnih skupnosti, ki bo zagotavljal enakomerni razvoj vseh delov MOM. Ta ima sedaj dva podžupana; že lani je župan Andrej Fištravec za poklicno podžupanjo imenoval Jelko Černivec, ki je zadolžena za področje družbenih dejavnosti.