Zdravstveni dom Velenje bo vodil Zdenko Kikec

Jože Zupančič se po skoraj četrt stoletja poslavlja z mesta direktorja, čaka ga še zaključek sojenja zaradi nevestnega dela v službi.

Objavljeno
26. maj 2015 16.47
Špela Kuralt, Celje
Špela Kuralt, Celje
Velenje − Velenjski mestni svetniki so dopoldne brez razprave dali soglasje k imenovanju Zdenka Kikca za direktorja Zdravstvenega doma Velenje. Kikec je bil edini kandidat, razpis pa je bil aprila objavljen le v uradnem listu. Svet zavoda ga je potrdil 11. maja. Velenjčan Kikec se tako po tridesetih letih vrača v »svoj« zdravstveni dom.

Svojo zdravniško pot je Kikec začel kot splošni zdravnik prav v ZD Velenje, letos pa beleži že 25 let dela v bolnišnicah, sprva v Bolnišnici Topolšica, kasneje v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, kjer je vodja in nosilec onkološke dejavnosti. Poleg tega je predsednik Zdravniškega društva Velenje in član glavnega odbora Slovenskega zdravniškega društva.

Čeprav je bila točka, na kateri so podali soglasje Zdenku Kikcu, naknadno umeščena na dnevni red in čeprav so v zadnjih letih imeli v občini z vodenjem zdravstvenega doma precej težav, ki se razpletajo na sodišču, ni svetnikov nič posebnega zanimalo. Kikca so soglasno potrdili.

Dosedanji direktor še vedno na zatožni klopi

S Kikčevim prihodom se od svojega skoraj 25-letnega zasedanja direktorskega stolčka poslavlja Jože Zupančič. Za svoje direktorske odločitve se bo v četrtek spet zagovarjal pred velenjskim okrajnim sodiščem. Tožilstvo mu namreč očita nevestno delo v službi, saj je z napačno prevedbo plač sedmim zaposlenim plače znatno zvišal. Ti so višje plače prejemali od septembra 2008 do maja 2011, s čimer naj bi ZD Velenje oškodoval za 176.000 evrov. Vseh sedem je začelo vračati preveč izplačane zneske.