Zelena luč za športno pristanišče Portorož

Občina Piran namerava jeseni začeti gradnjo Doma vodnih športov.

Objavljeno
18. julij 2017 22.03
Ma. F., STA
Ma. F., STA
Piran - Piranski občinski svet je danes v prvem branju soglasno sprejel predlog odloka o športnem pristanišču Portorož. Gre za prvi korak k ureditvi dela obale ob bodočem Domu vodnih športov.

Občina Piran namerava na podlagi pridobljenega gradbenega dovoljenja in izvedenega postopka javnega naročanja jeseni začeti gradnjo Doma vodnih športov, pri tem pa je smiselno urediti tudi maritimni del, ki bo omogočal varno vplutje in izplutje ter vezanje jadrnic in drugih plovil za potrebe izvajanja šolskih in športnih vodnih dejavnosti ter organiziranja regat in drugih vodnih tekmovanj, je pojasnila vodja samostojne investicijske službe Karmen Pines.

Odlok o športnem pristanišču bo podlaga za pridobitev vodnega dovoljenja za posebno rabo morja, na podlagi slednjega pa je šele mogoče pridobiti gradbeno dovoljenje in izvesti maritimno ureditev, je faze postopka razčlenila Pinesova.

Na zahodni strani športnega pristanišča na meji z Bernardinom so predvideni podaljšanje skalometa, gradnja novega pomola, postavitev dveh plavajočih valobranov z možnostjo privezovanja, manjše klančine za spust motornih plovil in večje klančine za spust jadrnic.

Po zaključku gradnje in pridobitvi uporabnega dovoljenja bodo pristanišče predali v upravljanje javnemu zavodu Športni in mladinski center Piran.