Želja je »bolnišnični hotel«

V Termah Maribor so se usmerili v zdravstveni oziroma medicinski turizem, ta teden naj bi podpisali pogodbo o sodelovanju z UKC.

Objavljeno
09. junij 2014 23.55
tre*hotel Piramida
Miha Rubin
Miha Rubin

Maribor – Za potrebe medicinskega turizma želijo Terme Maribor enega od hotelov v prihodnje spremeniti v »bolnišnični hotel«, je povedal Borut Rojs, direktor Term. Te bodo predvidoma ta teden sklenile pogodbo o sodelovanju z mariborskim UKC, ki naj bi njihovim gostom ponujal različne zdravstvene storitve.

»Produkti hotelov Term Maribor se že dolgo niso bistveno spremenili,« je spomnil Borut Rojs, ki je vodenje turističnega podjetja prevzel lani poleti, potem ko je prej dobilo novega (ruskega) lastnika. Vodstvena ekipa, ki jo je sestavil Rojs, je izdelala triletno strategijo razvoja, v kateri stavijo predvsem na zdravstveni oziroma medicinski turizem.

»Za zdaj ne gre toliko za zahtevne medicinske posege, temveč bolj za izboljšanje počutja in zdravja naših gostov,« je povedal Rojs. Tako so v hotelu Habakuk pred časom odprli dve novi ambulanti (s področij estetike in ortopedije), tam delujeta tudi zdravnik splošne prakse in medicinska sestra, ki govori slovensko in rusko, gostom pa je na voljo še alternativno (energijsko) zdravljenje.

Kmalu podpis pogodbe  z UKC

Kot nadgradnja naštetega je predviden klasični medicinski turizem, v ta del načrtov je vključen tudi Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, je razložil Rojs. S njim so že leta 2012 podpisali pismo o sodelovanju, po katerem naj bi UKC ponujal zdravstvene storitve tujim gostom Term, v teh pa bi skrbeli za rehabilitacijo. Po Rojsovih besedah so projekt v letu in pol pripeljali v pravni okvir, tako da bo ta teden predvidoma sledil podpis pogodbe o poslovnem sodelovanju med Termami in njihovim medicinsko-termalnim centrom Fontana (tam imajo več ambulant) ter UKC.

»Podpis pogodbe je formalnopravni okvir, da se lahko z UKC začnemo konkretno pogovarjati. Na podlagi tega bomo skupaj pripravili ponudbo in jo plasirali na tuje trge,« je dejal Rojs, ki ima v mislih zlasti ruski trg, pričakujejo pa še goste z Bližnjega vzhoda in iz naših sosednjih držav.

»Sodelovanje z UKC bi lahko zaživelo v enem letu,« meni Rojs: »Začeti moramo oblikovanje skupnega produkta in nastop na trgu, v prvi fazi pa ponuditi manj zahtevne posege. Vseskozi bomo morali spremljati odzive in zadovoljstvo gostov ter se skupaj z novimi investicijami pripravljati na najzahtevnejše posege. V začetku se moramo izogniti mešanju gostov po večjih zdravstvenih posegih z gosti, ki pridejo k nam na oddih oziroma regeneracijo.« Da bi se temu izognili, so enega od hotelov pripravljeni nameniti samo gostom, ki bodo prihajali na operativne posege.

V UKC so včeraj potrdili skorajšnji podpis pogodbe s Termami, podrobnosti pa še niso pojasnili. Več bodo povedali ob podpisu.