Žerjav ni kandidat za direktorja murskosoboške bolnišnice

Minister in prvak SLS nam je zagotovil, da ni kanidat niti za direktorja podjetja Seaway Gropu v Puconcih.

Objavljeno
24. januar 2013 12.06
Murrskosoboška bolnišnice.
Ivan Gerenčer, Murska Sobota
Ivan Gerenčer, Murska Sobota
Murska Sobota - Bojan Korošec (LDS), ki mu konec aprila poteče tretjii direktorski mandat v regijski bolnišnici, bo ponovno kanidiral le v primeru, če celotno vodstvo od ministrstva za zdravje dobi pozitivno oceno za opravljeno delo v zadnjih štirih letih. Na razpis, ki bo zaprt 4. februarja, se ne bo prijavil gospodarski minister in prvak SLS Radovan Žerjav, o čemer se ugiba v lokalni javnosti.

Korošec med dosežke bolnišnice v zadnjih štirih letih na najvišja mesta uvršča nov ortopedski oddelek, kadrovsko sanacijo in normalizacijo dela na otroškem oddelku, pridobitev mednarodne akreditacije in naziva učne bolnišnice, enegetsko sanacijo bolnišnice in obnovo očesnega oddelka. Pomurska bolnišnica je lani imela najmanjšo izubo med regijskimi bolnišnicami. Znašala je 900.000 evrov, kar je manj kot dva odstotka lanskih prihodkov bolnišnice. Ti so znašali 39 milijonov evrov.

Radovan Žerjav je za delo. si povedal, da o kandidaturi za direktorja bolnišnice sploh ne razmišlja. Prav tako o direktorskem stolčku v novi tovarni kompozitnih materialov, ki jo v Puconcih gradi Seaway Group,. Odlločno je zavrnil govorice v lokalni javnosti, da ima skupaj z direktorjem Nafte Cvetom Žalikom podjetje v tujini. Zatrdil je, da si tudi sicer ne predstavlja kakršnokoli sodelovanje z Žalikom. Žerjav je bil pred vstopom v politiko direktor ene od Naftinih hčerinskih družb.