Župan Alojzij Kastelic spet na sodišču

Ker je obrekoval trebanjskega podjetnika prvemu možu te dolenjske občine grozi denarna kazen ali eno leto zapora.

Objavljeno
05. marec 2013 17.47
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija

Trebnje, Novo mesto - Zoper trebanjskega župana Alojzija Kastelica bo jutri ob 15. uri na Okrožnem sodišču v Novem mestu potekal predobravnavni narok zaradi obrekovanja.

Trebanjski podjetnik je pred leti poslovno svetoval z dvema občinskima svetnikoma pri analiziranju gradiva za občinski svet.

Toda Kastelic ga je obtožil, da jima je izdal fiktivne fakture oz. ponarejene poslovne listine, zaradi česar ga je podjetnik tožil.

Okrožno sodišče v Novem mestu je Kastelica v maju leta 2011 spoznalo za krivega (dva meseca zapora, pogojno na eno leto), a se je pritožil na Višje sodišče v Ljubljani, slednje pa je zadevo vrnilo v ponovno sojenje.

Če bo Kastelic spoznan za krivega mu skladno s kazenskim zakonikom (KZ-1) zaradi obrekovanja grozi denarna kazen ali eno leto zapora.

Danes bo zasedal trebanjski občinski svet, na katerem bodo svetniki pod točko osem razpravljali o odstopu tamkajšnjega župana Alojzija Kastelica.
Na seji v začetku februarja je večina občinskih svetnikov iz vrst DL, SLS, SDS in NSi ter romski svetnik razpravo o tem obstruirala.