Župan odslovil svojega svetovalca

Boštjana Temnikerja je nakup občinskega zemljišča stal službe.

Objavljeno
14. september 2017 18.32
Mateja Kotnik
Mateja Kotnik
Slovenj Gradec – Boštjan Temniker zapušča občinsko upravo. S položaja županovega svetovalca ga je odnesla afera s prodajo občinskega parkirišča, v kateri je Temniker sodeloval kot kupec.  

Slovenjgraški župan Andrej Čas, ki je občino v tej zadevi samoovadil na Komisijo za preprečevanje korupcije, se je za ta korak odločil še preden bo dobil odgovor s komisije. »Za odhod sva se s Temnikerjem dogovorila sporazumno,« pove Čas.

Temniker za komentar včeraj ni bil dosegljiv, v odprtem pismu občinskim svetnikom je zapisal, da so obtožbe na njegov račun potvorjene in izkrivljene. Na sporni posel, v katerem je Temniker postal lastnik dveh tretjin parkirišč pred stavbo na Glavnim trgom 44, je opozoril Marko Omar Al Hiasat, ki se je prav tako potegoval za lastništvo, a z nakupom ni uspel. Temniker trdi, da je Al Hiasat, do nedavnega še njegov prijatelj, njuna osebna in poslovna razhajanja izkoristil za politične igrice v času priprav na naslednje lokalne volitve. Za Al Hiasatom naj bi stala slovenjgraška SMC s svojim kandidatom za župana.

Nadzorni odbor občine, ki ga vodi Gorazd Ulbl, se je že sešel. Do konca leta namerava pregledati vse posle in projekte, v katere je bil Temniker vpleten. »Tudi zadnjo prodajo občinskega zemljišča,« pravi Ulbl. Temniker je medtem zanikal, da bi bilo njegovo podjetje Psilos kakorkoli vpleteno v gradnjo lesenih vrtcev v občini.