Zvečer lahko narastejo manjši vodotoki in hudourniki

Veliki pretoki rek na vzhodu države so ponoči povsod večinoma močno upadli in se počasi umirjajo.

Objavljeno
15. avgust 2014 12.47
kze*Hubelj
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Ljubljana − Veliki pretoki rek po državi se umirjajo, a v večernih urah lahko ob močnejših nalivih in nevihtah narastejo manjši vodotoki in hudourniki, opozarjajo na Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO).

Kot so zapisali na svoji spletni strani, so veliki pretoki rek na vzhodu države ponoči povsod večinoma močno upadli in se počasi umirjajo. Najpozneje so višek ponoči dosegle Ledava ter Krka in Kolpa v spodnjem toku, kjer pa se pretoki prav tako že zmanjšujejo. Krka se bo pod opozorilni pretok 200 kubičnih metrov na sekundo zmanjšala predvidoma proti koncu dneva, velika vodnatost Krke pa se bo zmanjšala počasi v nekaj dneh. Veliki pretoki na Kolpi in Ledavi pa se bojo zmanjševali hitreje kot na Krki, pravijo na ARSO.

Po napovedih meteorologov bo danes sicer spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne se bodo plohe in nevihte pojavljale predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji, popoldne pa se bodo razširile tudi na vzhod države. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 23, na Primorskem do okoli 26 stopinj Celzija.

Jutri dopoldne bo delno jasno, zjutraj bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, v alpskih dolinah okoli 7, najvišje dnevne od 18 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

V nedeljo bo sončno, zjutraj bo po nižinah megla. V ponedeljek se bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije pooblačilo, drugod bo še večinoma sončno. Pihati bo začel jugozahodnik.