Al Asad oblikoval novo sirsko vlado

Sirski predsednik je sredi krvave krize izdal odlok, s katerim je oblikoval novo vlado.

sob, 23.06.2012, 14:34

Damask - Sirski predsednik Bašar al Asad je sredi krvave krize, ki že 15 mesecev pretresa državo, izdal odlok, s katerim je oblikoval novo vlado.

Novo vlado, ki jo bo vodil zvest član al Asadove stranke Baas Rijad Farid Hidžab, je Sirija dobila po parlamentarnih volitvah 7. maja, po poročanju tujih tiskovnih agencij povzema Slovenska tiskovna agencija.

Sporne volitve sredi nasilja so potekale ob bojkotu opozicije, sicer pa parlament v Siriji v veliki meri zgolj potrjuje odločitve predsednika oz. njegovih svetovalcev.

Al Asad je po majskih volitvah obljubil, da bo nova vlada bolj odprta tudi za politike iz drugih strank. A imenovanje Hidžaba, nekdanjega ministra za kmetijstvo, je to obljubo postavilo pod vprašaj.

V novi vladi tudi ni sprememb na ključnih ministrstvih, kot so resorji za zunanje zadeve, obrambo in notranje zadeve. Zunanji minister tako ostaja Valid al Mualem.

Je pa al Asad vzpostavil nekaj novih ministrstev, vključno z ministrstvi za notranjo trgovino, zaščito potrošnikov, zunanje gospodarstvo in trgovino ter razvoj gradbeništva.

V državi se medtem nadaljuje nasilje..

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se