Al Gore televizijo Current prodal Al Džaziri

Z novim dogovorom bo Al Džazira postala večja tekmica ameriškim televizijskim mrežam CNN, MSNBC in Fox.

Objavljeno
03. januar 2013 08.58
Posodobljeno
03. januar 2013 11.00
Current TV-Al Jazeera
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

New York − Nekdanji podpredsednik Združenih držav Amerike Al Gore je skupaj s poslovnim partnerjem Joelom Hyattom potrdil prodajo njune televizijske mreže Current TV arabski televiziji Al Džazira. Do te bo tako kmalu lahko dostopalo več kot 40 milijonov ameriških gospodinjstev.

»Current TV smo ustanovili, da damo glas tistim, ki se jih ne sliši. Zato, da oblast sliši resnico, za objavo neodvisnih mnenj in za pripoved zgodbe, ki je ne pove nihče drug. Al Džazira ima iste cilje, zato smo ponosni, da je mednarodna organizacija za novice, ki se ponaša s številnimi priznanji, kupila Current TV,« sta sporočila Gore in Hyatt, ki sta televizijo ustanovila leta 2005.

Al Džazira je sporočila, da se bo njihov ameriški program, ki bo z oddajanjem začel še letos, razlikoval od angleške različice programa, objavljal pa bo tako domače kot mednarodne vesti. Poleg že obstoječih uradov v New Yorku, Washingtonu, Los Angelesu, Miamiju in Chicagu, bo Al Džazira odprla tudi nove pisarne na ključnih lokacijah po ZDA. Poleg tega bo tudi podvojila svoje osebje na več kot 300 zaposlenih.

Dostop do programa Al Džazira ima po svetu sicer več kot 260 milijonov gospodinjstev v 130 državah, v ZDA pa je bil dostop do njega doslej zelo omejen. Z novim dogovorom bo Al Džazira sicer postala večja tekmica ameriškim televizijskim mrežam CNN, MSNBC in Fox.