Ariel Castro se bo izrekel za nedolžnega

»Ni pošast in ne bi ga smeli demonizirati,« je dejal Castrov odvetnik Jaye Schlachet.

Objavljeno
15. maj 2013 18.39
Missing Women Found-House
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Cleveland − Dvainpetdesetletni Ariel Castro, domnevni ugrabitelj treh mladih žensk in oče šestletne deklice, ki so prejšnji teden po desetletju pobegnile iz ujetništva, se bo po besedah odvetnika pred sodiščem izrekel za nedolžnega.

»Ni pošast in ne bi ga smeli demonizirati,« je po navedbah britanske mreže BBC dejal njegov odvetnik Jaye Schlachet in dodal, da bodo nedolžnost njegove stranke tudi dokazali.

Kot smo v Delu že poročali, si bo tožilstvo sicer prizadevalo za smrtno kazen. Castra obtožnica med drugim v štirih točkah bremeni ugrabitve, v treh pa posilstva, a tožilstvo obljublja, da bo popisalo vse zlorabe zoper tri mlade ženske, tudi za poskuse umora in naklepne umore, ki jih je menda zagrešil z nasilnimi prekinitvami nosečnosti. Ameriške oblasti namreč sumijo, da je Castro v vsaj enem primeru namerno sprožil splav s pretepanjem ene od ugrabljenih.

Castra so sicer skupaj z njegovima bratoma, ki so ju pozneje izpustili in oprali krivde, aretirali v pred dobrim tednom dni, ko je 27-letni Amandi Berry po desetih letih ujetništva uspelo na pomoč priklicati soseda. Ta je s silo odprl hišna vrata, mlada ženska pa je skupaj s svojo šestletno hčerjo iz njegove hiše poklicala policijo. Policija je ob prihodu našla še dve ženski, ki so ju družine pogrešale zadnjih deset let − 23-letno Gino DeJesus in 32-letno Michelle Knight.

Osumljenec je pred sodnika prvič stopil devetega maja. Sodnica Lauren Moore je za vsako od štirih žrtev odredila varščino v višini dveh milijonov dolarjev in dala izrecno navodila, da Castro ne sme stopiti v kontakt z ženskami. Po zaslišanju je njegova pravna zagovornica Kathleen DeMetz povedala, da bodo 52-letnika najverjetneje nadzorovali zaradi morebitnega poskusa samomora.