Avstralske oblasti prekinile iskanje 90 pogrešanih

Avstralija je prenehala iskati pogrešane z ladje, ki se je prevrnila v bližini Božičnih otokov.

ned, 24.06.2012, 21:06

Sydney - Iz avstralske pomorske službe AMSA so sporočili, da so preiskali široko območje, kjer se je v četrtek prevrnila ladja z 200 potniki. Po nekaterih ocenah je pod morsko gladino izginilo vsaj 90 ljudi.

Reševalcem je z ladje uspelo rešiti 110 ljudi, med njimi tudi 13-letnega dečka, zadnjega preživelega pa so iz vode potegnili v četrtek zvečer. »Po nekaterih ocenah je bilo na krovu plovila vsaj 200 ljudi, a natančnega števila nikoli ne bomo vedeli,« so sporočili iz AMSA.

Avstralska pomorska služba domneva, da je ladja izplula iz Šrilanke, na njej pa so bili predvsem prosilci za azil iz Afganistana. Letos so ob obali Avstralije prestregli 62 ladij, ki so skupno prevažale skoraj 5000 ljudi. Decembra se je ladja, na kateri je bilo okrog 250 večinoma afganistanskih in iranskih iskalcev azila, potopila v indonezijskih vodah na poti do Božičnega otoka. Takratno nesrečo je preživelo le 47 potnikov.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se