Berlusconijeva televizija v kokainski aferi

Policija je zaradi posedovanja in preprodaje kokaina že novembra lani aretirala tri zaposlene na Mediasetu.

pet, 29.06.2012, 21:00

Milano - Italijanska policija je v noči na petek zaradi preprodaje kokaina v Milanu, Bergamu in Vareseju aretirala 22 oseb, telefonski prisluhi pa so jih pripeljali vse do Mediaseta, televizije Silvia Berlusconija. Med strankami preprodajalcev naj bi bila namreč tudi televizijca Paola Barale in Maurizio Costanzo.

Policija je sicer zaradi posedovanja in preprodaje kokaina že novembra lani aretirala tri zaposlene na Mediasetu, preiskovala pa jih je kar trideset. Eden od aretiranih je takrat komentiral, da si nikoli ni mislil, da bo policija prišla v prostore televizije, povzema STA.

Milansko tožilstvo je preiskavo mednarodne mreže preprodaje drog, ki je tekla iz Ekvadorja, Maroka in preko Španije ter Nizozemske, odprla že leta 2008. Med preiskavo so odkrili mrežo Italijanov in tujcev, med njimi Ekvadorcev in Albancev, ki so z ladjami in preko pošte ter kurirjev z drogo oskrbovali Milano.

Med prisluhi je za Mediasetova televizijca najbolj obremenjujoč pogovor dveh preprodajalcev kokaina, v katerem domnevni šef mreže enega od preprodajalcev ošteva zaradi preprodaje preveč čistega kokaina.

Slednji se brani, češ da zaposlenim na Mediasetu ne more prodajati slabega kokaina in pri tem kot odjemalca omenja oba televizijca. Odvetniki v Mediasetu so se že odzvali, češ da o preiskavi ne vedo nič, medtem ko televizijca pravita, da gre za izmišljotine in lokalne legende.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se